Omuraisu recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
4 ks vejce
1 ks cibule
1 hrneček kečup
1 hrnek rýže
5 ks žampiony
mletý pepř
400 g kuřecí maso
1 konzerva rajský protlak
1 hrst zelený hrášek
1 kostka masový bujon
1 ks větší bobkový list
2 ks smetánka do kávy
na ozdobu
hlávkové zelí
podle potřeby
olivový olej na smažení

Postup receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 1 x 1 cm. Poté maso osolíme a opepříme. Nakrájíme si cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakrájíme masový bujón na plátky, zelený hrášek spaříme horkou vodou.

  2. Připravíme si vejce na omeletu, které rozšleháme, přidáme do nich smetánku, sůl a pepř.

  3. Poté si rozpálíme olej, na kterém krátce osmažíme prolisovaný česnek, následně i cibuli, krátce na to přidáme kuřecí maso. Vše orestujeme, až se maso zatáhne. Přidáme nakrájené žampiony a smažíme. Přidáme rajský protlak, kečup, nakrájený bujón, bobkový list a zelený hrášek. Vše za stálého míchání restujeme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme trochu vody. Poté vyndáme bobkový list, ještě osolíme a opepříme. Přidáme vařenou rýži a vše krátce za stálého míchání smažíme.

  4. Poté si na druhé pánvi usmažíme z připravených vajec omeletu, na kterou naložíme porci rýže s masem a vytvoříme takovou kapsu. Poté překlopíme na talíř zabalenou částí dolů, dozdobíme kečupem a podáváme s nadrobno nakrájeným hlávkovým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu