Opekane veprove nudlicky s omackou satay / wok recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

150 g mrkve
350 g vepřová krkovice
1 cibule
2 stroužky česneku
1 žlutá paprika
1 chilli paprička
150 g mladého hrášku
75 g jemně zeleného chřestu
2 PL slunečnicového oleje
sůl
omáčka Satay
1 PL arašídového másla
3 PL kokosového mléka
1 PL rajčatové šťávy
1 rozmačkaný stroužek česneku
špetku štiplavé mleté papriky

Postup receptu

  1. Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam mkrvu, papriku, hraskove strucky, sparglu a prazime dalsich 5 minut.

  2. Ked varievam vo woku..netusim ako to robia azijsky kuchari, ze maju vzdy stavicku, pretoze ja to mavam suche, tak som si zvykla na zaver do hotoveho jedla pridat trosku horucej vody a ta stavicka sa mi vytvori.

  3. Pripravime si omacku satay. Do malej panvicky dam arasidove maslo, kokosove mlieko, paradajkovu stavu, na malom plameni prehrejeme kym sa omacka nespoji. Prelisujeme cesnak a pridame trosku stiplavej papriky. Hotove jedlo prelozime do misiek, prelejeme omackou a ihned podavame.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!