Ořechové mističky recept

Top Recepty Cukroví

Suroviny na recept

Světlé těsto:
250 g hladké mouky
50 g mletých oříšků
80 g moučkového cukru
1 žloutek
180 g margarínu
Tmavé těsto:
1 tyčinka Margot
1 lžíce kakaa
2 lžíce povidel
40 g mletých piškotů
rum
1 sáček celých lískových oříšku
čokoládová poleva

Postup receptu

  1. Světlé těsto: Všechny uvedené suroviny zpracujeme v těsto (konzistence jako linecké) necháme hodinu odpočinout.

  2. Tmavé těsto: Margotku nastrouháme na struhadle a smícháme s povidly, piškoty, kakaem a rumem. Rumu tolik, aby těstíčko vypadalo jako hustá kaše.

  3. Tvarujeme do formiček (použila jsem od ořechů) nejprve světlé těsto, uděláme žlábek do kterého dáme kousek tmavého těsta a přiložíme oříškem.

  4. Pečeme při teplotě 180°C do zlatava.

  5. Upečené vychladlé mističky ze spodní strany namáčíme v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!