Ostružinový sirup s kávovým rumem recept

Top Recepty Nápoje

Suroviny na recept

1 l šťávy z ostružin
500 ml vody
1 kg cukr krystal
2-3 lžičky kyseliny citrónové
0,5 dcl kávového rumu

Postup receptu

  1. Ostružiny propláchneme přes cedník studenou vodou a odšťavňovačem prolisujeme na šťávu. Přes odšťavňovač klidně projedu i 6x (o to více získám šťávy). Nechám odstát v lednici i do druhého dne. Druhý den je to tuhé jako hotová marmeláda, ale při vaření je z toho opět tekutá konzistence.

  2. Cca 2 litrové láhve vypláchneme kávovým rumem a zbytek použijeme do marmelády. Do hrnce si nalijeme šťávu, přidáme vodu, 1 kg cukru, 2-3 lžičky kyseliny citrónové, zbytek kávového rumu. Vše dobře promícháme, aby se vše rozpustilo bez hrudek a zahřejeme. Neměl by začít vařit, ale pokud uvidím bublinky hned vypínám plotnu.

  3. Horký sirup nalijeme do připravených láhví a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!