Ovocný cheesecake recept

Top Recepty dezerty

Suroviny na recept

200 g máslo
1 ks citron
100 g cukr krupice
200 g ovoce
300 g ovoce
140 ml smetana ke šlehání
300 g smetanový sýr
140 ml smetana na vaření
400 g BeBe sušenky
3 ks plátková želatina

Postup receptu

  1. Do mísy rozdrobíme sušenky, přelijeme rozpuštěným máslem a prohněteme rukou, aby se máslo dostalo do každého kousku. Vše spojíme do kompaktní hmoty

  2. Sušenkovou hmotu namačkáme do dortové formy o průměru 24 centimetrů tak, aby se rozprostřela po dně i stěnách a dáme na půl hodiny do ledničky

  3. Plátky želatiny namočíme na pět minut do studené vody. Smetanu na vaření přivedeme k varu a sejmeme z ohně. Želatinu vyndáme z vody, rozpustíme ve smetaně a necháme zchladnout

  4. Smetanový sýr rozmícháme s cukrem, jemně nastrouhanou kůrou z citronu a třemi lžícemi citronové šťávy zcela dohladka. Poté vmícháme smetanu se želatinou a ovoce nakrájené na malé kousky

  5. V robotu vyšleháme smetanu ke šlehání, vmícháme ke směsi a potom nalijeme na sušenkový základ. Uhladíme plochým nožem a chladíme minimálně tři hodiny

  6. Ovocný cheesecake podáváme ozdobený ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!