Ovocný (meruňkový) koláč ze směsi na Tarte au citron recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

1 krabice směs na Tarte au citron
130 g másla
4 vejce
0,5 l mléka
500 g meruněk do těsta
200 g meruněk navrch koláče
2 želatiny navíc dle vlastní volby (např. jahodovou od Dr. Oetkera)

Postup receptu

  1. Do mísy vsypeme směs z krabičky, přidáme měkký tuk, vejce a mléko a mixérem vyšleháme dohladka.

  2. Meruňky nakrájíme velmi nadrobno a smícháme je se vzniklým polotekutým těstem. Dáme na plech a upečeme do růžova – asi 30 minut při 160°C. Necháme zcela vychladnout.

  3. Přiloženou želatinu smícháme s dalšími 2 želatinami, přidáme 6 lžic právě vroucí vody, necháme projít varem a promícháme.

  4. Zbylé meruňky nakrájíme na půlměsíčky a narovnáme na moučník. Na zchladlý koláč pak vylijeme želatinu a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!