Ovocný (meruňkový) koláč ze směsi na Tarte au citron recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 1 krabice směs na Tarte au citron
- 130 g másla
- 4 vejce
- 0,5 l mléka
- 500 g meruněk do těsta
- 200 g meruněk navrch koláče
- 2 želatiny navíc dle vlastní volby (např. jahodovou od Dr. Oetkera)
Postup Ovocný (meruňkový) koláč ze směsi na Tarte au citron
Postup receptu
-
Do mísy vsypeme směs z krabičky, přidáme měkký tuk, vejce a mléko a mixérem vyšleháme dohladka.
Meruňky nakrájíme velmi nadrobno a smícháme je se vzniklým polotekutým těstem. Dáme na plech a upečeme do růžova – asi 30 minut při 160°C. Necháme zcela vychladnout.
Přiloženou želatinu smícháme s dalšími 2 želatinami, přidáme 6 lžic právě vroucí vody, necháme projít varem a promícháme.
Zbylé meruňky nakrájíme na půlměsíčky a narovnáme na moučník. Na zchladlý koláč pak vylijeme želatinu a necháme ztuhnout.