Panenka pečená v pepřové omáčce recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

400 g vepřové panenky
2 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce pepře (hrubě nadrceného, potlučené v hmoždíři nebo paličkou)
200 ml vývaru (i z kostky)
200 ml smetany ke šlehání
sůl
100 g anglické slaniny (tenkých plátků)
olej (na opečení masa)

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na cca 1,5 cm plátky, pomocí kloubů u ruky naklepeme, osolíme a zprudka dohněda opečeme na oleji v rozpálené pánvi.

  2. Vyjmeme a zabalíme do plátků anglické slaniny.

  3. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme lžíci směsi nadrcených pepřů, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme studeným vývarem a posléze šlehačkou.

  4. Povaříme do zhoustnutí a přelijeme do zapékací misky. Do omáčky vložíme porce masa zabalené do slaniny a pečeme ve vyhřáté troubě (210°C) asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!