Pangasius s pečenými brambory a dušenou zeleninou na jednom plechu recept

Top Recepty Ryby

Suroviny na recept

brambory
pangasius
mražená zelenina (mrkev, hrášek)
máslo
kmín
2 lžičky červené sladké papriky
2 lžičky citrónové šťávy
2 lžíce oleje
sůl
1 lžička grilovacího koření
1 stroužek česneku
cibule
alobal

Postup receptu

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na hrubší kolečka. Červenou papriku, grilovací koření, citrónovou šťávu, kmín, olej a sůl smícháme ve větší míse a do ní vložíme brambory.

  2. Pořádně promícháme a poklademe je vedle sebe na plech s pečícím papírem. Doprostřed plechu dáme rybu kterou potřeme prolisovaným česnekem, položíme plátek másla a pokapeme zbylou směsí koření.

  3. Ustřihneme si větší část alobalu a na něj dáme zmraženou zeleninu a cibuli nakrájenou na proužky. Na to poklademe 2 plátky másla, osolíme a zabalíme.

  4. Vložíme na plech mezi rybu a brambory. Pečeme na 180°C zhruba 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!