Parmazánové košíčky se zeleninou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
20 g máslo
2 ks brambory
2 ks cuketa
150 g klobása
150 g parmazán
150 g ledový salát
200 g salát radicchio
podle potřeby
sůl
olivový olej
mletý pepř
zálivka
2 lžíce ocet balsamico

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostky. Dáme je vařit. Důkladně omyté cukety nakrájíme na kolečka a orestujeme je na troše olivového oleje s česnekem, který pouze lehce stlačíme. Restujeme asi 15 minut a vyjmeme česnek. Dochutíme solí a pepřem.

  2. Připravíme si parmazánové košíčky. Parmazán nastrouháme. Na teflonovou pánev s trochou másla přidáme 40 g parmazánu. Musíme ho nechat roztéct po pánvi. Po 2 minutách ho pomocí kuchyňské paletky odendáme a dáme kulatou formičku, kterou položíme dnem vzhůru. Formička musí být menší než parmazánová placička. Vytvoříme košíček a necháme na 5 minut vychladnout. Stejně vytvoříme další 3 košíčky.

  3. Na druhé pánvi orestujeme klobásu nakrájenou na kousky. Ke konci restování ji podlijeme bílým vínem a necháme vypařit.

  4. Brambory, cuketu, klobásu a čistý osušený salát promícháme s olivovým olejem, solí a balsamikovým octem. Na talíř položíme košíček a vyplníme ho zeleninovou směsí.

  5. Parmazánové košíčky se zeleninou podáváme jako chuťovku k aperitivu nebo jako předkrm.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!