Pečená pražma na bylinkách recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
citronová šťáva
koření na ryby
čerstvé bylinky
2 ks pražma

Postup receptu

  1. Ryby vložíme do pekáčku, jen vykuchané, a právě do prořízlého břicha vložíme máslo, sůl a nasekané čerstvé bylinky podle chuti, ppřípadně směs koření na ryby. Z vnější části taktéž osolíme, pokapeme citronem a posypeme nasekanými bylinkami (případně opět směs koření na ryby). Velmi lehce podlijeme vodou, ryby samy ještě vodu pustí

  2. Pražmy na bylinkách pečeme v rozehřáté troubě na 175 °C 10 minut přikryté alobalem, poté odkryjeme a necháme ještě 15 minut dopéct odkryté

  3. Pražmu na bylinkách podáváme ihned po dopečení, například se zeleninou připravenou v páře či jinou oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!