Pečená pražma plněná lilky recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 ks rajče
1 ks lilek
olivový olej
mletý pepř
hladká mouka
2 ks pražma

Postup receptu

  1. Pražmy podle potřeby očistíme. Plochým nožem je zevnitř nebo zvenku nařízneme podél páteře a tu pak opatrně vyjmeme. Získáme vlastně filety v celku, které drží pomocí hlavy a páteře. Lilek a rajčata omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na 12 koleček

  2. Lilek nakrájíme na 6 - 8 koleček silných 5 - 7 mm. Obalíme je v hladké mouce a zprudka je osmažíme v oleji. Na papírové utěrce je necháme odsát přebytečný tuk. Pak kolečka osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C

  3. Pražmu důkladně osolíme a opepříme. Do každé pražmy dáme 3 - 4 kolečka lilku. Na plechu vyloženém pečícím papírem vytvoříme ze 3 koleček rajčat lůžko. Na rajčatové lůžko položíme pražmy a opět je zakryjeme rajčaty. Nakonec pražmy plněné lilkem pokapeme olejem a vložíme do vyhřáté trouby. Podle potřeby je pečeme 15 - 20 minut

  4. Pečenou pražmu plněnou lilky servírujeme třeba s brambory pečenými v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!