Pečená slaná bramborová buchta s česnekem a majoránkou recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
0,5 lžiček sůl
250 g brambory
0,5 kostek droždí
2 ks žloutky
500 g polohrubá mouka
125 g vepřové sádlo
0,25 l polotučné mléko
1 lžička celý kmín
2 lžičky sušená majoránka

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Dáme do mísy, osolíme, promícháme a necháme půl hodiny odstát a občas promícháme. Poté brambory zbavíme důkladně přebytečné vody a do nastrouhaných brambor přidáme majoránku a rozmícháme

  2. Do mouky prosáté se solí přidáme droždí, kmín, žloutky a po částech teplé mléko, vymícháme v hladké těsto. Nesmí se vám lepit na prsty. Přikryjeme utěrkou a postavíme na teplejší místo v kuchyni. Těsto necháme vykynout asi 25 minut

  3. Po vykynutí do těsta přidáme nastrouhané brambory, utřený česnek a rozpuštěné sádlo. Vepřové sádlo můžete nahradit husím nebo kachním sádlem, minimální obsah cholesterolu. Přikryjeme utěrkou a položíme na teplé místo v kuchyni. Těsto nám bude kynout asi 30 minut

  4. Po vykynutí, těsto dáme do pečící formy nebo pekáče. Pokud nemáme formu nebo pekáč s nepřilnavým dnem, použijeme pečící papír. Buchtu pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na kvalitě trouby. Po upečení bramborovou buchtu vyklopíme a potřeme vlažnou vodou

  5. Bramborovou buchtu vyklopíme z formy, krájíme na plátky a podáváme na hezkém talíři

  6. Zdroj: Lamart


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!