Pečené kuře jako od Jamieho Oliviera recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 celé kuře
2 paličky česneku
100 g anglické slaniny
6 bobkových listů
1 celý citron
2 snítky rozmarýnu(já dala 2 lžičky sušeného)
100 ml bílého vína
100 ml drůbežího vývaru
máslo
pepř
sůl

Postup receptu

  1. Do pekáče si dáme rozkrájené máslo, na něj poskládáme anglickou slaninu a na ní položíme kuře(dala jsem rozporcované), které potřeme kouskem másla, osolíme a opepříme a pak stroužky česneků si oloupeme, rozkrojíme všechny napůl a posypeme jimi kuře, nahážeme bobkové listy, citron si po vydrbání nakrájíme na čtvrtiny, ty ještě napůl a rozházíme také na kuře.

  2. Kuře podlijeme vínem a polovinou drůbežího vývaru (můžeme přidat i vodu, abychom měli dost šťávy).

  3. Pekáč přikryjeme třeba alobalem, dáme ho do vyhřáté trouby na 150-160°C.

  4. Pečeme nejprve hodinu, pak pekáč vyndáme, potřeseme s ním, aby se maso uvolnilo, znova podlijeme vývarem a vodou a dáme ještě přikryté péct(i když je měkké) na dalších 45 minut.

  5. Kuře odkryjeme a dopečeme ještě 15 minut, aby bylo krásně zbarvené a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!