Pečené langoše recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
1 ks vejce
šunka
1 ks pórek
0.5 ks droždí
200 g sýr
2 hrnky hladká mouka
0.5 hrnku vlažné mléko
0.5 hrnečku rajčatové pyré

Postup receptu

  1. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka, sýry nastrouháme nebo nakrájíme. Pokud budeme dávat šunku, také ji nakrájíme na nudličky. Do rajčatového pyré prolisujeme česnek (můžeme použít i kečup).

  2. Do mísy nasypeme 2 hrnky hladké mouky, rozdrobíme na ni půl kostky droždí, přidáme vajíčko, špetku soli a přilijeme vlažné mléko. Vařečkou uhněteme těsto. To by se při hnětení mělo odlepovat od stěn, ale když do něj píchneme prstem, bude lepivé. Podle potřeby můžeme přidat mouku. Těsto poprášíme moukou a necháme na teplém místě vykynout (asi 20 minut až půl hodiny).

  3. Připravíme si vál nebo větší prkýnko, hodně ho pomoučníme, dáme kus těsta, rozdělíme na kousky. Každý kus obalíme z obou stran v mouce a rukama vytaháme do kulatého tvaru. Můžeme použít váleček.

  4. Tyto langoše přeneseme na plech s pečícím papírem. Langoše potřeme rajčatovou směsí. Posypeme bohatě pórkem a strouhanými sýry (eidam, niva, hermelín). Kdo chce, přidá nudličky šunky.

  5. Langoše pečeme v rozpálené troubě 200 °C, dokud se sýr nerozteče a okraje lehce nezezlátnou. Trvá to asi 10 minut.

  6. Pečené langoše podáváme teplé i studené. Těsto na langoše můžeme použít i klasicky - po vytahání do kulatého tvaru smažíme ve vrstvě oleje, necháme okapat na ubrousku. Zdobíme podle chuti (česnek prolisovaný do trochy osolené vody, sýr, kečup).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!