Pečené rybí prsty se smetanou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks brambory
1 kelímek smetana
koření
1 lžíce slunečnicový olej
5 ks rybí prsty

Postup receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme podélně. Pekáč potřeme tenkou vrstvu slunečnicového oleje. Nakrájené brambory dáme na plech, posypeme kořením a prsty promícháme koření s olejem tak, aby byly brambory namazané a okořeněné rovnoměrně. Na druhou část plechu vyskládáme vedle sebe rybí prsty

  2. Na okořenění můžeme použít hodně druhů koření. Já používám červenou papriku, chilli koření a také přímo směs na brambory (americké, hranolky apod.)

  3. Brambory s rybími prsty pečeme, dokud brambory nezačnou hnědnout, potom vypneme troubu a necháme je dojít. Na talíři polijeme brambory i rybí prsty smetanou a při nabírání vše namáčíme. Samozřejmě se můžeme obejít i bez smetany, ale díky ní se trochu rozmočí ostré hrany vzniklé při pečení a všechno má pak jemnější chuť

  4. Pečené rybí prsty se smetanou podáváme s upečenými brambory jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!