Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
500 ml bílé víno
750 g vepřová plec
2 snítky čerstvý tymián
1 hrst čerstvá petrželka
mletý černý pepř
1 konzerva bílé fazole v tomatové omáčce
150 g anglická slanina v celku
3 lžíce domácí sádlo

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, které osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Maso necháme odležet 24 hodin v chladu. Slaninu nakrájíme na kostičky

  2. Odleželé maso i s vínem přendáme do pekáče a promícháme se sádlem, nakrájenou slaninou a bylinkami. Pečeme zvolna několik hodin při 150 °C doměkka, dokud se maso téměř nerozpadá

  3. Nakonec k masu vmícháme bílé fazole s rajčatovou omáčkou a vše ještě asi 15 minut zapečeme. Pokrm podle potřeby dochutíme nasekanou petrželkou, solí a pepřem

  4. Pečené vepřové plecko na víně s bílou fazolí podáváme jako hlavní chod s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!