Pečený králík s vepřovým bůčkem recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 dl olej sůl 4 ks cibule drcený kmín 4 plátky vepřový bůček 4 porce králičí maso kyselé zelí bramborová kaše koření na králičí maso
Postup Pečený králík s vepřovým bůčkem
Postup receptu
-
Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí. Přidáme plátky vepřového bůčku. Vše posypeme na kolečka pokrájenou cibulí, zalijeme olejem a přiklopíme pokličkou. Necháme uležet do druhého dne
Při pečení maso občas obrátíme, přidáme kousek ztuženého tuku a podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme do doby, než je králičí maso měkké - podle stáří a velikosti králíka i dvě hodiny
Asi půl hodiny před dopečením masa si uvaříme zelí, brambory a připravíme bramborovou kaši
Pečeného králíka s vepřovým bůčkem podáváme se zelím a bramborovou kaší.