Pečený králík s vepřovým bůčkem recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 dl olej
sůl
4 ks cibule
drcený kmín
4 plátky vepřový bůček
4 porce králičí maso
kyselé zelí
bramborová kaše
koření na králičí maso

Postup receptu

  1. Porce králíka dobře očistíme, odblaníme a omyjeme. Maso prošpikujeme stroužky česneku a narovnáme ho do pekáčku. Posypeme kořením na králičí maso, drceným kmínem a solí. Přidáme plátky vepřového bůčku. Vše posypeme na kolečka pokrájenou cibulí, zalijeme olejem a přiklopíme pokličkou. Necháme uležet do druhého dne

  2. Při pečení maso občas obrátíme, přidáme kousek ztuženého tuku a podle potřeby podlijeme vodou. Pečeme do doby, než je králičí maso měkké - podle stáří a velikosti králíka i dvě hodiny

  3. Asi půl hodiny před dopečením masa si uvaříme zelí, brambory a připravíme bramborovou kaši

  4. Pečeného králíka s vepřovým bůčkem podáváme se zelím a bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!