Pečený pangas s červenou čmajdou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
sůl
2 ks cibule
kečup
1 ks petržel
bazalka
olivový olej
citronová šťáva
sójová omáčka
1 konzerva rajský protlak
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
koření na ryby
maggi koření
2 ks filé z pangasiuse

Postup receptu

  1. Filety pangase pokapeme citronovou šťávou, osolíme z obou stran a posypeme pepřem, kořením na ryby a sladkou červenou paprikou. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Asi třetinu si oddělíme, pokrájíme úplně nadrobno a posypeme jím filety

  2. Troubu si rozehřejeme na 180 °C. Pokud podáváme s pečenými brambory, vložíme brambory do trouby asi o 10 minut dříve než rybu. Pangase pečeme asi 20 minut zakrytého a 15 minut odkrytého

  3. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a petržel na drobné nudličky. Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém krátce osmahneme cibulku. Poté přidáme petržel a nakonec česnek. Zalijeme rajčatovým protlakem. Pokud je směs moc hustá, můžeme přidat i trochu sladkého kečupu, a směs na pánvi dusíme. Pokapeme sójovou omáčkou, tekutým maggi kořením, opepříme a okořeníme bazalkou

  4. Pečený pangas s červenou čmajdou je nejlepší s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!