Pekáč pěti mas recept
Top Recepty Jiné masoSuroviny na recept
- malá kuřecí stehýnka
- 2 plátky krkovičky
- 2 plátky krůtích prsou
- 1/4 kg uzeného bůčku
- 2 plátky vepřových jater
- 2 velké cibule
- 1/2 pórku
- 1 velká paprika čerstvá
- 3 mrkve
- koření Gyros
- libovolné koření
- olej
Postup Pekáč pěti mas
Postup receptu
-
Stehýnka na třech místech nařízneme, ostatní maso nakrájíme na střední kousky. Cibuli překrojíme napůl a na čtvrt, rozebereme po jednotlivých slupkách. Ostatní zeleninu nakrájíme na špalíky a větší kousky.
Kousky masa a zeleniny naskládáme do většího pekáče (maso nemá být na sobě, ale v jedné vrstvě), pokapeme nepatrně olejem, dostatečně ochutíme kořením. Podlijeme vodou asi 4 dl a dáme do rozpálené trouby, na půl hodiny péci přikryté pod plechem na další půlhodinu pečeme odkryté. Podáváme s vařenými brambory, rozmačkanými do vypečené šťávy.