Pekáč pěti mas recept

Top Recepty Jiné maso

Suroviny na recept

malá kuřecí stehýnka
2 plátky krkovičky
2 plátky krůtích prsou
1/4 kg uzeného bůčku
2 plátky vepřových jater
2 velké cibule
1/2 pórku
1 velká paprika čerstvá
3 mrkve
koření Gyros
libovolné koření
olej

Postup receptu

  1. Stehýnka na třech místech nařízneme, ostatní maso nakrájíme na střední kousky. Cibuli překrojíme napůl a na čtvrt, rozebereme po jednotlivých slupkách. Ostatní zeleninu nakrájíme na špalíky a větší kousky.

  2. Kousky masa a zeleniny naskládáme do většího pekáče (maso nemá být na sobě, ale v jedné vrstvě), pokapeme nepatrně olejem, dostatečně ochutíme kořením. Podlijeme vodou asi 4 dl a dáme do rozpálené trouby, na půl hodiny péci přikryté pod plechem na další půlhodinu pečeme odkryté. Podáváme s vařenými brambory, rozmačkanými do vypečené šťávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!