Penne s vařeným lososem recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce máslo
2 lžíce máslo
150 ml mléko
1 ks citron
2 ks citron
450 g penne
4 plátky losos
60 g potočnice
pepř
8 kuliček pepř
2 lžíce olivový olej
1/4 hrnku hladká mouka
1 hrnek suché bílé víno
čerstvý estragon
mořská sůl
čerstvý kopr

Postup receptu

  1. Lososa dáme na velkou pánev s nepřilnavým povrchem, přidáme máslo, víno, špetku mořské soli, kuličky pepře, kopr, estragon a plátky citronu. Pánev přikryjeme, tekutinu přivedeme k varu a lososa 10 minut povaříme

  2. Pomocí naběračky s otvory maso opatrně přeneseme na talíř. Zbylou tekutinu slijeme a uschováme. Z lososa stáhneme kůži a odstraníme větší kosti. Maso přikryjeme a udržujeme teplé

  3. V mírně osolené vodě s I lžící oleje vaříme 12 minut perme (krátké trubičky). Scedíme je, vrátíme do hrnce a pokapeme zbývajícím olejem. Potom těstoviny rozdělíme na talíře, na ně upravíme lososa a udržujeme v teple

  4. Z másla a mouky umícháme v rendlíku světlou jíšku (asi 2 minuty). Hotovou jíšku zředíme mlékem a 7 lžícemi uschované tekutiny. Přidáme citronovou šťávu a kůru a za stálého míchání vaříme 10 minut

  5. Do omáčky vmícháme potočnice, sůl a pepř

  6. Omáčku nalijeme na lososa a penne, obložíme plátky citronu a lístky potočnice a ihned podáváme

  7. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!