Pestré rizoto (Jambalaya) recept

Top Recepty Mořské plody

Suroviny na recept

směs mořských plodů
vařené krevety
kuřecí řízek
uzenina (klobása, uzenka apod.)
cibule
čerstvé papriky
řapíkatý celer
česnek
rajčata
bobkový list
mletá paprika
kuřecí vývar
rýže vhodná na rizoto
petrželka
olej
sůl
pepř

Postup receptu

  1. Na velké hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm za častého míchání na mírném plameni cibuli, papriku, celer a česnek. Když zelenina změkne, vmícháme mletou papriku, bobkový list, pepř, přidáme maso a uzeninu a opékáme asi 10 min. Potom přidáme rajčata a 5 min. vaříme.

  2. Na pánev vsypeme rýži a zamícháme, podlijeme vývarem, pánev přikryjeme a vaříme zvolna 10 min. Opatrně vmícháme krevety a ještě přikryté dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže není měkká. Nakonec vmícháme petrželku a jarní cibulku, případně dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!