Pestrobarevný jehněčí špíz recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička majoránka 1 lžička tymián 1 lžička šalvěj 1 ks žlutá paprika 2 ks červená cibule 500 g jehněčí maso 1 ks oranžová paprika 150 g krájená anglická slanina 10 ks středně velké žampiony podle potřeby olej podle chuti sůl drcený bílý pepř
Postup Pestrobarevný jehněčí špíz recept
Postup receptu
-
Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na čtverečky. Plátky anglické slaniny (nebo libové šunky) stočíme. Hlavičky žampionů oloupeme a překrojíme na polovinu.
Kostky masa, cibuli, papriku, slaninu a žampiony střídavě napichujeme na špízy. Připravené špízy osolíme, opepříme a obalíme bylinkami.
Necháme je 10 minut "nasát vůni" a poté je vložíme na pánev s dostatečným množstvím rozpáleného oleje. Po všech stranách opečeme.
Hotové špízy rozdělíme na talíře a podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.
Pokud chceme jíst zdravě, nebo držíme dietu - nahradíme anglickou slaninu libovou šunkou, nebo ji vynecháme úplně.