Pestrobarevný jehněčí špíz recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 lžička majoránka
1 lžička tymián
1 lžička šalvěj
1 ks žlutá paprika
2 ks červená cibule
500 g jehněčí maso
1 ks oranžová paprika
150 g krájená anglická slanina
10 ks středně velké žampiony
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
drcený bílý pepř

Postup receptu

  1. Jehněčí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Papriku zbavíme zrníček a nakrájíme na čtverečky. Plátky anglické slaniny (nebo libové šunky) stočíme. Hlavičky žampionů oloupeme a překrojíme na polovinu.

  2. Kostky masa, cibuli, papriku, slaninu a žampiony střídavě napichujeme na špízy. Připravené špízy osolíme, opepříme a obalíme bylinkami.

  3. Necháme je 10 minut "nasát vůni" a poté je vložíme na pánev s dostatečným množstvím rozpáleného oleje. Po všech stranách opečeme.

  4. Hotové špízy rozdělíme na talíře a podáváme se salátem z čerstvé zeleniny.

  5. Pokud chceme jíst zdravě, nebo držíme dietu - nahradíme anglickou slaninu libovou šunkou, nebo ji vynecháme úplně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!