Pestrý fazolový salát s uzeninou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 200 g pórek 425 ml červené fazole 425 ml bílé fazole 200 g točený salám zálivka cukr sůl 1 ks cibule 2 lžíce hořčice mletý bílý pepř 5 lžic vinný ocet 3 lžíce kvalitní rostlinný olej
Postup Pestrý fazolový salát s uzeninou recept
Postup receptu
-
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Fazole slijeme a necháme na sítu okapat. Točený salám nakrájíme na středně silná kolečka.
Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Smícháme hořčicí s octem, ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Zašleháme olej a přidáme cibuli.
Hotovou zálivku smícháme s pórkem, točeným salámem a fazolemi. Zakryjeme a necháme přibližně půl hodiny v chladu odpočinout.
Před podáváním můžeme pestrý fazolový salát s uzeninou ještě dochutit.