Pestrý fazolový salát s uzeninou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

200 g pórek
425 ml červené fazole
425 ml bílé fazole
200 g točený salám
zálivka
cukr
sůl
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
mletý bílý pepř
5 lžic vinný ocet
3 lžíce kvalitní rostlinný olej

Postup receptu

  1. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme do vroucí vody a krátce povaříme. Fazole slijeme a necháme na sítu okapat. Točený salám nakrájíme na středně silná kolečka.

  2. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Smícháme hořčicí s octem, ochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Zašleháme olej a přidáme cibuli.

  3. Hotovou zálivku smícháme s pórkem, točeným salámem a fazolemi. Zakryjeme a necháme přibližně půl hodiny v chladu odpočinout.

  4. Před podáváním můžeme pestrý fazolový salát s uzeninou ještě dochutit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!