Pestrý salát s tuňákem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
0.5 ks citron
200 g těstoviny
1 plechovka tuňák ve vlastní šťávě
1 lžička olivový olej
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1-2 ks salátová okurka
3 ks rajské jablíčko
podle chuti
kukuřice
majonéza (jogurt)
oregáno (italské bylinky)

Postup receptu

  1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Papriku a rajčata omyjeme, vyjmeme jadřince a nakrájíme. Okurek nakrájíme na kostičky a oloupanou cibuli na tenké plátky.

  3. Zeleninu zamícháme do vychladlých těstovin, přidáme kukuřici a tuňáka.

  4. Kdo chce, může podle libosti přidat jogurt nebo majonézu. Ale někdy stačí dochutit pouze oregánem nebo směsí italských bylinek. Nakonec salát zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a lžičkou olivového oleje.

  5. Pestrý salát s tuňákem servírujeme samostatně nebo s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!