Pestrý salát z polníčku a rukoly recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks paprika
2 hrstě rozinky
100 g polníček
2-3 hrstě cizrna
50 g rukola
2 hrstě vlašské ořechy
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 hrst slunečnicové semínko
1 ks mkrev
zálivka 1
ocet
1 ks citron
2-3 lžíce olivový olej
zálivka 2
ocet
voda
1 lžička med
2-3 lžíce olivový olej
1 lžíce horčice
podle chuti
ředkvičky
sýr
zelené olivy
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1 ks červená řepa

Postup receptu

  1. V míse smícháme sáček polníčku a rukoly. Saláty můžeme pokrájet či natrhat na menší kousky. Cizrnu si uvaříme podle návodu na balení. Sýr (nejlépe kozí) pokrájíme na kostičky. Ořechy nasekáme nahrubo. Mrkev a papriku nakrájíme nadrobno.

  2. Přidáme uvařenou cizrnu, hrášek, nasekané ořechy, rozinky, slunečnicové semínko, nadrobno nakrájenou mrkev, papriku a na kostičky nakrájený sýr. Hrášek můžeme nahradit kukuřicí, dále můžeme přidat zelené olivy, ředkvičky či červenou řepu. Vlašské ořechy můžeme nahradit buráky.

  3. Na zálivku smícháme olivový olej a šťávu z 1 malého citronu. Lze přidat i kapku octa. Můžeme si připravit i zálivku číslo 2. Smícháme olivový olej, ocet, med, hořčici a vodu podle potřeby. Salát zalijeme zálivkou a důkladně promícháme.

  4. Pestrý salát z polníčku a rukoly jíme samotný či s pečivem podle chuti. Salát z polníčku a rukoly je vhodný jako lehká večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!