Pikantní hrachová polévka recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička majoránka
300 g mrkev
kari
0.5 kelímku zakysaná smetana
2-3 lžíce citronová šťáva
2000 ml zeleninový vývar
200 g jarní cibulka
300 g žlutý hrách
příloha
2-3 stroužky česnek
2 lžíce olej
4 plátky toastový chléb
podle chuti
sůl
na ozdobu
6 snítek čerstvá majoránka

Postup receptu

  1. Vývar, hrách a majoránku přivedeme k varu, sebereme vzniklou pěnu a na malém plameni asi 60 minut pod pokličkou vaříme. Uvařený hrách v polévce rozmixujeme.

  2. Mrkev oškrábeme, opláchneme a šikmo nakrájíme na kolečka. Cibulky očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme. Toastový chléb nakrájíme na kostičky.

  3. Mrkev a cibulku podusíme na rozehřátém oleji, zalijeme hrachovou polévkou a 5 minut provaříme. Vmícháme smetanu, dochutíme solí, kari i citronovou šťávou a prohřejeme.

  4. Kostičky chleba smícháme s česnekem a orestujeme na rozpáleném oleji do křupava.

  5. Pikantní hrachovou polévku podáváme sypanou kostičkami opečeného chleba a ozdobenou snítkou majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!