Pikantní játrová paštika recept

Top Recepty

Suroviny na recept

130 g máslo
100 g šunka
1 ks cibule
0 sklenek voda
0 sklenek víno marsala
100 g telecí játra
300 g drůbeží játra
podle chuti
sůl
rozmarýn
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Šunku nakrájíme na kostičky.

  2. Na másle osmahneme cibuli dozlatova, ale aby se nám nespálila. Přidáme též půl sklenice vody. Játra necháme osmahnout společně s cibulí. Přidáme šunku a základ paštiky ochutíme solí, pepřem, rozmarýnem a přelijeme polovinou sklenky marsaly nebo jiného suchého likéru.

  3. Jakmile jsou játra uvařená, dáme směs bez šťávy do mixéru. Přidáme jednu housku namočenou v mléce a dobře vymačkanou. A také i máslo. Játrovou paštiku necháme dobře rozmixovat. Játrovou paštiku rozprostřeme do obdélníkové formy vyložené pečícím papírem.

  4. Pikantní játrovou paštiku necháme ztuhnout v lednici asi 24 hodin. Potom ji přemístíme na podnos a libovolně ozdobíme. Třeba želatinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!