Pikantní jehněčí polévka recept

Top Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 - 3 ks brambory
1 ks cibule
sádlo
1 ks mrkev
5 kuliček koriandr
2 - 3 ks chilli paprička
1 list bobkový list
4 kuličky nové koření
30 g čerstvý zázvor
čerstvý koriandr
1 řapík řapíkatý celer
čerstvá petrželka
10 kuliček celý černý pepř
400 g jehněčí krk

Postup receptu

  1. Jehněčí maso s kostí očistíme a vložíme do vyššího hrnce. Cibuli i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Oloupaný zázvor nakrájíme na tenké plátky a stroužky česneku oloupeme. Chilli papričky podélně rozkrojíme. Na pánvi se sádlem opečeme cibuli řezem dolů dozlatova a přendáme k masu. Pak na pánev přidáme zázvor, česnek, chilli papričky, celý pepř, kuličky koriandru, nové koření a bobkový list. Vše krátce orestujeme a jakmile se směs rozvoní, přendáme ji do hrnce. Pak maso zalijeme dostatečným množství studené vody, osolíme a vše zvolna vaříme doměkka. Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky

  2. Jakmile bude maso zcela měkké, vývar slijeme do jiného hrnce a vložíme do něj připravenou zeleninu (nakrájené brambory, mrkev a řapíkatý celer), kterou uvaříme doměkka. Měkké maso zbavíme kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Vše prohřejeme a dochutíme čerstvě nasekanou petrželkou nebo koriandrem

  3. Pikantní jehněčí polévku rozdělíme na porce a ihned podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!