Pikantní jehněčí polévka recept
Top Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 - 3 ks brambory 1 ks cibule sádlo 1 ks mrkev 5 kuliček koriandr 2 - 3 ks chilli paprička 1 list bobkový list 4 kuličky nové koření 30 g čerstvý zázvor čerstvý koriandr 1 řapík řapíkatý celer čerstvá petrželka 10 kuliček celý černý pepř 400 g jehněčí krk
Postup Pikantní jehněčí polévka
Postup receptu
-
Jehněčí maso s kostí očistíme a vložíme do vyššího hrnce. Cibuli i se slupkou rozkrojíme na poloviny. Oloupaný zázvor nakrájíme na tenké plátky a stroužky česneku oloupeme. Chilli papričky podélně rozkrojíme. Na pánvi se sádlem opečeme cibuli řezem dolů dozlatova a přendáme k masu. Pak na pánev přidáme zázvor, česnek, chilli papričky, celý pepř, kuličky koriandru, nové koření a bobkový list. Vše krátce orestujeme a jakmile se směs rozvoní, přendáme ji do hrnce. Pak maso zalijeme dostatečným množství studené vody, osolíme a vše zvolna vaříme doměkka. Mezitím si připravíme zeleninu. Brambory, mrkev a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na kousky
Jakmile bude maso zcela měkké, vývar slijeme do jiného hrnce a vložíme do něj připravenou zeleninu (nakrájené brambory, mrkev a řapíkatý celer), kterou uvaříme doměkka. Měkké maso zbavíme kostí, nakrájíme na kousky a přidáme do polévky. Vše prohřejeme a dochutíme čerstvě nasekanou petrželkou nebo koriandrem
Pikantní jehněčí polévku rozdělíme na porce a ihned podáváme s čerstvým pečivem.