Pikantní kapr recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 porce kapr
olej na smažení
omáčka
4 stroužky česnek
1 lžíce ocet
2 lžíce voda
petrželová nať
balkánské koření
podle potřeby
sůl
1 lžíce hladká mouka
citronová šťáva

Postup receptu

  1. Porce kapra zakapeme citronem, osolíme a necháme odležet. Potom rybu obalíme v mouce a osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.

  2. Do téhož oleje přidáme česnek utřený se solí, vodu, ochutíme balkánským kořením, octem a jemně usekanou petrželkou.

  3. Omáčku asi 3 minuty povaříme.

  4. Osmaženého kapra naskládáme do hlubší nádoby, zalijeme omáčkou a necháme chvíli odležet.

  5. Pikantního kapra podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!