Pikantní kvašáky recept

Top Recepty Zavařeniny

Suroviny na recept

okurky (větší)
kopr
cibule
křen
celý pepř (do 3 litrové láhve asi 10 ks)
5 kuliček nového koření
60-80 g soli (na 1 litr vody)
několik ks chilli papriček
6 stroužků česneku

Postup receptu

  1. Do 3 litrové láhve naskládáme křen, cibuli, kopr a koření. Pak naskládáme větší omyté okurky, které propícháme vidličkou a zalijeme vlažným roztokem z vody a soli. Pokud máme možnost, seženeme si špachtličky do krku u lékaře (celé balení je drahé) a zajistíme jimi okurky tak, aby nevyplavaly. Pokud budou soustavně pod nálevem po celou dobu zrání, nemusíme mít obavy z jejich změknutí.

  2. Zhruba po 10 dnech můžeme konzumovat. Pokud chceme zrání urychlit, přidáme do nálevu kousek chleba v plátýnku, který urychlí kvašení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!