Pikantní vepřové plátky recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- 6 plátků vepřového masa
- 2 cibule
- kousek pórku
- 2 paprikové lusky(červené)
- 3 stroužky česneku
- 100 g gothalského salámu nebo jiný měkký
- hovězí vývar
- 4 rajčata
- asi 5 lžic zakysané smetany
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce ostřejšího kečupu nemusí být
- trochu mleté papriky
- drcený kmín
- 2-3 lžíce hladké mouky
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Pikantní vepřové plátky
Postup receptu
-
Vepřové plátky naklepeme, s obou stran osolíme, opepříme a na oleji zprudka osmažíme, pak vyndáme bokem.
Na výpeku osmažíme nakrájenou cibuli na proužky, česnek na plátky, dáme kmín, červenou papriku, zalijeme vývarem, maso vrátíme a dusíme.
Asi v polovině dušení přidáme na proužky nakrájené papriky (já dala červené), pórek na proužky, osolíme dle potřeby, za chvíli dáme pokrájená rajčata, rajský protlak, event.kečup, na nudličky nakrájený salám a dusíme dál.
Z mouky si uděláme na oleji jíšku ze 3 lžic mouky, tu rozkvrdláme v trošce vody, nebo ve vývaru a nalijeme do omáčky tolik, jak vám chutná hustá omáčka.
Na samý konec dáme zakysanou smetanu, promícháme a chvilku povaříme.