Piškotová roláda s jablky a zakysanou smetanou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
4 ks vejce
450 g jablko
180 g cukr krupice
6-8 lžic hladká mouka
1 lžíce horká voda
podle chuti
mletá skořice
na ozdobu
zakysaná smetana

Postup receptu

  1. Plech vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj lžičku slunečnicového oleje.

  2. Nastrouhaná jablka rozložíme na papír, použijeme 450 g čisté váhy. Z jablíček nevymačkáváme šťávu, výsledná roláda je pak chutnější a vláčnější. Jablka podle chuti posypeme skořicí.

  3. V míse ušleháme celá vejce a cukr společně se lžící horké vody. Hmotu je nutno šlehat déle, až bude hustá a světlá. Do ušlehané hmoty lehce vmícháme mouku a celou směs nalijeme na jablíčka tak, aby je celé zakryla.

  4. Těsto na piškotovou roládu pečeme cca 20 minut při 180 °C v horkovzdušné troubě. Dobu pečení a stupně lze přizpůsobit naší pečící troubě, ale platí, že když okraje piškotu odstávají od pečícího papíru, je upečeno.

  5. Po upečení vyjmeme piškotovou roládu s jablky z trouby, otočíme papírem nahoru a sloupneme jej. Pozor, jablka jsou opravdu horká, postupujeme opatrně. Ještě teplé zatočíme do rolády, tak, aby jablka byla zarolována uvnitř rolády. Piškotovou roládu s jablky necháme vychladnout.

  6. Piškotovou roládu s jablky nakrájíme na plátky a podáváme s vychlazenou zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!