Piškotová roláda s vanilkovým krémem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička olej
5 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
18 dkg cukr krupice
15 dkg hladká mouka
5 lžic horká voda
krém
150 g máslo
0.5 l mléko
150 g cukr moučka
100% tuk
1 ks vanilkový pudinkový prášek
na potření
marmeláda
na obalení
mleté ořechy nebo kokos

Postup receptu

  1. Na výrobu této rolády nejprve ušleháme do husté pěny žloutky s cukrem, poté přilijeme po lžících horkou vodu a lžičku oleje.

  2. V druhé nádobě si zároveň ušleháme tuhý sníh z bílků, který potom opatrně zamícháme do vyšlehaných žloutků. Do této směsi potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

  3. Roládové těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 °C.

  4. Mezitím si připravíme krém: Uvaříme puding podle návodu, necháme vychladnout a potom do něj vmícháme máslo (můžeme přilít i trochu 100% tuku) a cukr a vše ušleháme v hladkou krémovou hmotu.

  5. Upečený korpus potřeme marmeládou a na ni naneseme vrstvu krému. Stočíme do rolády a necháme zatuhnout.

  6. Zbylý krém můžeme použít na potření povrchu rolády a posypat ji mletými ořechy či kokosem a také ještě nahoře krémem ozdobit.

  7. Piškotovou roládu s vanilkovým krémem nakrájíme na kousky neboli kolečka a servírujeme na talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!