Piškotová roláda s vanilkovým krémem recept
Top ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 lžička olej 5 ks vejce 1 ks prášek do pečiva 18 dkg cukr krupice 15 dkg hladká mouka 5 lžic horká voda krém 150 g máslo 0.5 l mléko 150 g cukr moučka 100% tuk 1 ks vanilkový pudinkový prášek na potření marmeláda na obalení mleté ořechy nebo kokos
Postup Piškotová roláda s vanilkovým krémem recept
Postup receptu
-
Na výrobu této rolády nejprve ušleháme do husté pěny žloutky s cukrem, poté přilijeme po lžících horkou vodu a lžičku oleje.
V druhé nádobě si zároveň ušleháme tuhý sníh z bílků, který potom opatrně zamícháme do vyšlehaných žloutků. Do této směsi potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.
Roládové těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200 °C.
Mezitím si připravíme krém: Uvaříme puding podle návodu, necháme vychladnout a potom do něj vmícháme máslo (můžeme přilít i trochu 100% tuku) a cukr a vše ušleháme v hladkou krémovou hmotu.
Upečený korpus potřeme marmeládou a na ni naneseme vrstvu krému. Stočíme do rolády a necháme zatuhnout.
Zbylý krém můžeme použít na potření povrchu rolády a posypat ji mletými ořechy či kokosem a také ještě nahoře krémem ozdobit.
Piškotovou roládu s vanilkovým krémem nakrájíme na kousky neboli kolečka a servírujeme na talíře.