Plněné žampiony a lilek recept

Top Recepty Dietní recepty

Suroviny na recept

100 g mletého libového masa (hovězí zadní, kuřecí)
150 g větších žampionů (asi 3 větší kousky)
100 g lilku
50 g cibule
100 g konzervovaných loupaných rajčat se šťávou
1 lžička kvalitního olivového oleje
česnek
sůl
bazalka

Postup receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opékáme.

  2. Mezitím očistíme žampiony, vykroutíme nožičky a nadrobno pokrájené je přidáme do pánve k masu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme a dusíme.

  3. Lilek rozřízneme napůl a vydlabeme. Vydlabanou dužinu drobně pokrájíme a přidáme do pánve.

  4. Dále přidáme pokrájená rajčata s rajčatovou šťávou, rozetřený česnek a hojně bazalky.

  5. Dusíme pod pokličkou až je maso hotové, podle potřeby podléváme vodou.

  6. Troubu předehřejeme na 200°, plech nebo varnou misku vyložíme pečicím papírem.

  7. Kloboučky žampionů nebo i vydlabaný lilek naplníme hotovou masovou směsí a dáme péct cca na 20 minut.

  8. Krátce před závěrem pečení posypeme strouhaným sýrem a necháme roztéct.

  9. Při redukci váhy doplníme čerstvou zeleninou nebo salátem, při udržovacím režimu můžeme podávat s bramborem nebo s tmavým pečivem. Recept je vhodný jako oběd nebo večeře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!