Plněné žampiony a lilek recept
Top Recepty Dietní receptySuroviny na recept
- 100 g mletého libového masa (hovězí zadní, kuřecí)
- 150 g větších žampionů (asi 3 větší kousky)
- 100 g lilku
- 50 g cibule
- 100 g konzervovaných loupaných rajčat se šťávou
- 1 lžička kvalitního olivového oleje
- česnek
- sůl
- bazalka
Postup Plněné žampiony a lilek
Postup receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a opékáme.
Mezitím očistíme žampiony, vykroutíme nožičky a nadrobno pokrájené je přidáme do pánve k masu. Podle potřeby podlijeme vodou, osolíme a dusíme.
Lilek rozřízneme napůl a vydlabeme. Vydlabanou dužinu drobně pokrájíme a přidáme do pánve.
Dále přidáme pokrájená rajčata s rajčatovou šťávou, rozetřený česnek a hojně bazalky.
Dusíme pod pokličkou až je maso hotové, podle potřeby podléváme vodou.
Troubu předehřejeme na 200°, plech nebo varnou misku vyložíme pečicím papírem.
Kloboučky žampionů nebo i vydlabaný lilek naplníme hotovou masovou směsí a dáme péct cca na 20 minut.
Krátce před závěrem pečení posypeme strouhaným sýrem a necháme roztéct.
Při redukci váhy doplníme čerstvou zeleninou nebo salátem, při udržovacím režimu můžeme podávat s bramborem nebo s tmavým pečivem. Recept je vhodný jako oběd nebo večeře.