Podkovy ze štiky na zelenině recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
700 ml voda
200 g mrkev
2 ks bobkový list
200 ml bílé víno
10 kuliček černý pepř
100 g pór
1 ks větší celer
80 g kořenová petržel
4 ks podkova ze štiky
omáčka
1 špetka cukr
4 lžíce olej
1 špetka sůl
3 ks žloutek
0.3 lžičky mletý bílý pepř
1-2 lžičky citronová šťáva
50 g strouhaný křen
na ozdobu
2 větvičky kopr

Postup receptu

  1. Zeleninu očistíme, oškrábeme a omyjeme. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na plátky, pór na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Víno promícháme s vodou, vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Do vzniklé tekutiny vložíme zeleninu, pepř a bobkový list. Vaříme na mírném ohni přiklopené zhruba 15 - 17 minut, až je zelenina poloměkká.

  2. Žloutky pečlivě vyšleháme do krémové pěny. Po kapkách zašleháváme olej, který musí mít pokojovou teplotu. Šleháme alespoň 15 minut. Do vzniklé omáčky přisypeme strouhaný křen a ochutíme ji mletým bílým pepřem, cukrem, solí a citronovou šťávou.

  3. Do vývaru se zeleninou vložíme podkovy štiky a na velmi mírném ohni vaříme ještě 15 minut. Poté zeleninu i ryby vyjmeme z vývaru a rozdělíme na porce.

  4. Kopr otrháme od stonků a posypeme jím podkovy štiky. Omáčku podáváme zvlášť.

  5. Jako přílohu volíme vařené brambory či rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!