Podkovy ze štiky na zelenině recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 700 ml voda 200 g mrkev 2 ks bobkový list 200 ml bílé víno 10 kuliček černý pepř 100 g pór 1 ks větší celer 80 g kořenová petržel 4 ks podkova ze štiky omáčka 1 špetka cukr 4 lžíce olej 1 špetka sůl 3 ks žloutek 0.3 lžičky mletý bílý pepř 1-2 lžičky citronová šťáva 50 g strouhaný křen na ozdobu 2 větvičky kopr
Postup Podkovy ze štiky na zelenině recept
Postup receptu
-
Zeleninu očistíme, oškrábeme a omyjeme. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na plátky, pór na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. Víno promícháme s vodou, vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Do vzniklé tekutiny vložíme zeleninu, pepř a bobkový list. Vaříme na mírném ohni přiklopené zhruba 15 - 17 minut, až je zelenina poloměkká.
Žloutky pečlivě vyšleháme do krémové pěny. Po kapkách zašleháváme olej, který musí mít pokojovou teplotu. Šleháme alespoň 15 minut. Do vzniklé omáčky přisypeme strouhaný křen a ochutíme ji mletým bílým pepřem, cukrem, solí a citronovou šťávou.
Do vývaru se zeleninou vložíme podkovy štiky a na velmi mírném ohni vaříme ještě 15 minut. Poté zeleninu i ryby vyjmeme z vývaru a rozdělíme na porce.
Kopr otrháme od stonků a posypeme jím podkovy štiky. Omáčku podáváme zvlášť.
Jako přílohu volíme vařené brambory či rýži.