Podmáslový chléb se semínky recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

400 gr polosvětlé hladké mouky
160 gr žitné mouky
100 gr grahamové mouky
400 ml podmáslí
25 gr droždí
2 kávové lžičky cukru
2 polévkové lžíce oleje
2 kávové lžičky soli
slunečnicových semínek
lněných semínek
semena sezamu
kmín
dýně

Postup receptu

  1. Do podmáslí přidáme cukr, droždí a olej a necháme mírně vzejít.

  2. Mezitím smícháme mouky a semena a vsypeme do podmáslí, navrch přidáme sůl. Vše zpracujeme v těsto.

  3. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme potřebné množství vlažné vody a dále hněteme.

  4. V případě použití pekárny nastavíme program odpovídající cca 20 minutám hnětení a 1 hod pečení (rychlý program).

  5. Po ukončení hnětení vyjmeme nože, těsto upravíme po celé ploše, vrch potřeme slanou vodou a nařízneme mřížkovým vzorem 2 mm hluboko a dále pečeme.

  6. V případě ručního hnětení, použijeme po zpracování formu nebo vytvoříme bochníček a pečeme v troubě vyhřáté na 180 - 200°C po dobu 50 - 60 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!