Polentovo-špaldové krekry recept

Top Recepty Slané pečivo

Suroviny na recept

115 g špaldové mouky
150 g polenty
1 lžička soli
1/2 lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva
1/2 lžičky kajenského pepře nebo chilli
50 g strouhaného parmazánu
40 g másla
180 ml podmáslí či kefíru

Postup receptu

  1. Smíchejte suché ingredience a přimíchejte k nim ty ostatní. Vypracované těsto nechce půl hodiny uležet při pokojové teplotě.

  2. Vyválejte na tenkou placku, asi 2 mm silnou. I u tohoto těsta se mi osvědčilo vyválení pomocí pečícího papíru, těsto se potom tak nerozpadá. Pokud by těsto bylo moc suché a drolivé, nebojte se přidat trošku kefíru.

  3. Vykrájejte libovolné tvary, hoďte na plech s pečícím papírem a každý krekr propíchejte vidličkou, jinak se při pečení nafouknou (ozkoušeno).

  4. V předehřáté troubě pečte asi 10 minut na 175°C. Když se bude blížit doba pečení k desáté minutě, sledujte bedlivě. Opravdu nechcete, aby sušenky moc zhnědly. A umí to udělat sakra rychle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu