Polévka s batáty (sladké brambory) á la kyselačka recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

2x větší sladký brambor
1x bobkový list větší
5x celý pepř černý
2x nové koření celé
2x špetka drceného kmínu
Sůl přiměřeně
0,5 l voda
0,5 l mléko min. 1,5%
2x celé vejce
2x polévková lžíce škrobu (lze i nahradit moukou)
2x kostička mrazeného kopru (nebo čerstvý dle chuti)
ocet na dochucení

Postup receptu

  1. Batáty oloupeme a nakrájíme na kostičky (čím menší, tím delší krájení a rychlejší vaření, já rád 5x5 mm všechny se ale nepovedou).

  2. Vložíme je do studené osolené vody spolu s kořením (bobek, pepř, nové, kmín) a vaříme do měkka.

  3. Než voda zavře (začne vřít), ve studeném mléce rozkvedláme vejce a rozpustíme škrob.

  4. Jakmile jsou batáty měkké, vyjmeme koření (s kmínem se moc nezdržujte) - neslévat vodu!, zamícháme opět mléko (škrob sedá na dno) a přijlejeme k batátům.

  5. Za stálého míchání uvedeme k varu, přidáme kopr a vaříme cca. 5 minut. Nakonec dochutíme octem a dosolíme. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!