Polévka s hlívou ústřičnou, dršťkami a barevnou zeleninou recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

300 g předvařených drštek
180 g hlívy ústřičné
sůl, pepř
sypká červená paprika + uzená paprika
sušená majoránka
5 stroužků česneku
hladká mouka
mražený hrášek s mrkví
drcený kmín
sádlo
1 jarní cibulka

Postup receptu

  1. Předvařené dršťky propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky přecedíme a dáme stranou. Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Přidáme na kousky pokrájenou hlívu a krátce orestujeme.

  2. Hlívu po orestování zasypeme hladkou moukou, přidáme obě sypké červené papriky a orestujeme. Zalijeme vývarem z dršťek a necháme 25-30 minut povařit.

  3. Do polévky přidáme zpět povařené dršťky, mražený hrášek s mrkví a prolisovaný česnek. Ještě krátce povaříme. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín a rozemnutou majoránku. Nakonec přidáme nať z jarní cibulky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!