Polévka s růžičkovou kapustou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

70 g slanina
1 stroužek česnek
1 lžíce máslo
1 ks cibule
125 g mrkev
2 ks párek
1 l masový vývar
mletý bílý pepř
400 g růžičková kapusta
strouhaný muškátový oříšek
400 g brambory A

Postup receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme. Česnek nakrájíme na plátky. Brambory varného typu A a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Růžičkovou kapustu nakrojíme u košťálu do kříže. Vývar přivedeme k varu.

  2. Máslo rozpustíme a slaninu v něm rozškvaříme. Přidáme cibuli, česnek, mrkev, brambory a vše podusíme. Přilijeme horký vývar a necháme vařit asi 10 minut. Pak přidáme růžičkovou kapustu a vše dohromady vaříme dalších 15 minut.

  3. Asi 5 minut před koncem vaření přidáme do polévky párky a necháme je prohřát. Polévku s růžičkovou kapustou dochutíme.

  4. Polévku s růžičkovou kapustou podáváme s černým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!