Polévka s vejci a citronem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
voda
2 ks citron
60 g rýže
1 l kuřecí vývar

Postup receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  2. Vývar přivedeme k varu. Do vařícího vývaru dáme na 10 minut vařit rýži.

  3. Žloutky šleháme s jednou polévkovou lžící vody do pevné pěny. Z citronu vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Do vaječné směsi zašleháme několik lžic horkého vývaru. Směs za pravidelného míchání postupně přiléváme zpět do vývaru.

  4. Polévku s vejci a citronem dáme na mírně rozehřátou plotýnku asi na 1 - 2 minuty. Polévka se nesmí vařit.

  5. Polévku s vejci a citronem ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!