Polévka z květákového vývaru recept

Top Recepty polévky

Suroviny na recept

brambory
cibule
mrkev
vegeta
kedluben
celý barevný pepř
tekuté polévkové koření
vývar z vařeného květáku

Postup receptu

  1. Na polévku použijeme vývar, který nám zbyl po vaření květáku. Pár květákových růžiček v něm necháme

  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a nakrájíme na hrubá kolečka. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky, stejně tak kedluben

  3. Zeleninu vhodíme do vývaru, přidáme celý pepř, vegetu a vaříme do změknutí. Nakonec polévku z květákového vývaru ochutíme polévkovým kořením

  4. Polévku z květákového vývaru připravujeme vždy dost "hustou" a podáváme ji jako dietní hlavní chod. Přidat samozřejmě můžeme i jinou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!