Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

trocha tuku (na osmažení cibule a zeleniny)
cibule - drobně nakrájená
kořenová zelenina - nastrouhaná na malé slzičce
mleté maso - cca 50 g na 1 porci
voda
vajíčko rozšlehané
sůl
pepř
koření typu Podravka - podle chuti
pórek (bílá část) nakrájený na jemná kolečka
(na ozdobu jemně pokrájená) petrželka
pažitka
cibulová nať - co máme

Postup receptu

  1. Na tuku zesklovatět cibuli, pak přidat nastrouhanou zeleninu, lehce osmahnout, přidat mleté maso a osmahnout tak, aby nezůstaly hrudky. Zalít vodou, okořenit a povařit, až je maso měkké.

  2. Nakonec za stálého míchání vlít rozšlehané vajíčko, aby zůstaly jen vaječné nitky.

  3. Po odstavení z ohně přidat pórek a na talíři zdobit něčím zeleným, třeba i jedlými květinami - sedmikráska, lichořeřišnice apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!