Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- trocha tuku (na osmažení cibule a zeleniny)
- cibule - drobně nakrájená
- kořenová zelenina - nastrouhaná na malé slzičce
- mleté maso - cca 50 g na 1 porci
- voda
- vajíčko rozšlehané
- sůl
- pepř
- koření typu Podravka - podle chuti
- pórek (bílá část) nakrájený na jemná kolečka
- (na ozdobu jemně pokrájená) petrželka
- pažitka
- cibulová nať - co máme
Postup Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny
Postup receptu
-
Na tuku zesklovatět cibuli, pak přidat nastrouhanou zeleninu, lehce osmahnout, přidat mleté maso a osmahnout tak, aby nezůstaly hrudky. Zalít vodou, okořenit a povařit, až je maso měkké.
Nakonec za stálého míchání vlít rozšlehané vajíčko, aby zůstaly jen vaječné nitky.
Po odstavení z ohně přidat pórek a na talíři zdobit něčím zeleným, třeba i jedlými květinami - sedmikráska, lichořeřišnice apod.