Polévka ze sušených hub recept

Top Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 5 stroužků česnek
sůl
30 g máslo
2 l voda
1 ks mrkev
1 hrst hladká mouka
1 hrst sušené houby
mletý černý pepř
1 ks zeleninový bujon
3 ks středně velké brambory
2 - 3 lžíce dětská krupice
houbové koření
sušené polévkové bylinky

Postup receptu

  1. Jako první si dáme vařit cca 2 litry vody a v jiném hrnci namočíme do horké a osolené vody houby. Pokud máme čas, namočíme houby 30 minut předem. Brambory a mrkev oškrábeme a nakrájíme na kousky

  2. Do hrnce dáme máslo a rozehřejeme ho. Přidáme hladkou mouku a připravíme světle hnědou jíšku. Zalijeme 2 litry vařící vody, při zalévání pozor na ruce, voda hodně vře asi 10 vteřin. Dobře promícháme. Přidáme zeleninový bujon, brambory, mrkev a scezené houby. Pak přidáme dětskou krupici rozmíchanou v malém množství studené vody. Necháme vařit. Po cca 10 minutách přidáme na jemno rozmačkaný česnek, sůl, pepř, polévkové bylinky a pokud máme, tak i cca 2 lžíce houbového koření. Až jsou brambory měkké, je polévka ze sušených hub hotová

  3. Houbové koření obsahuje: Mletý kmín, sušené mleté houby, mletou bílou hořčici, mletý koriandr, sušenou mletou cibuli. Použijeme to, co máme, důležitý je kmín

  4. Pokud nemáme rádi vařenou mrkev, můžeme ji vynechat, o to více můžeme dát brambor a hub, případně nahradit petrželí či celerem. Sušené bylinky do polévky ze sušených hub obsahují libeček, celer, pažitku, pórek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!