Polokoule z mletého masa po italsku recept

Top Recepty Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého masa mix (hovězí + vepřové)
1 vejce nebo 2 lžíce škrobové moučky
sůl
pepř
sladká paprika
pálivá mletá paprika
125 g mozzarelly
1 plechovka (400 g) krájených loupaných rajčat
černé olivy (lze použít i zelené, pokud je máte raději)
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl
bazalka (nejlepší je čerstvá, já jsem měla pouze mraženou...)

Postup receptu

  1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou, přidáme vejce nebo škrob a dobře promícháme.

  2. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky, v mém případě 16 ks.

  3. Pomocí zmrzlinové naběračky tvoříme z mletého masa polokoule, doprostřed vmáčkneme kousek mozzarelly a uzavřeme ji do masa (viz.foto). Vyklopíme z naběračky do zapékací nádoby.

  4. Rajčata dáme do mísy, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, olivy, lístky bazalky a plátky česneku. Osolíme, promícháme a nalijeme k masovým koulím.

  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 25 minut. Chvíli před dokončením poklademe koule zbylou mozzarellou a dopečeme.

  6. Podáváme s čerstvým pečivem, ideálně s ciabattou...


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!