Polokoule z mletého masa po italsku recept
Top Recepty Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g mletého masa mix (hovězí + vepřové)
- 1 vejce nebo 2 lžíce škrobové moučky
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- pálivá mletá paprika
- 125 g mozzarelly
- 1 plechovka (400 g) krájených loupaných rajčat
- černé olivy (lze použít i zelené, pokud je máte raději)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl
- bazalka (nejlepší je čerstvá, já jsem měla pouze mraženou...)
Postup Polokoule z mletého masa po italsku
Postup receptu
-
Mleté maso ochutíme solí, pepřem a paprikou, přidáme vejce nebo škrob a dobře promícháme.
Mozzarellu nakrájíme na malé kousky, v mém případě 16 ks.
Pomocí zmrzlinové naběračky tvoříme z mletého masa polokoule, doprostřed vmáčkneme kousek mozzarelly a uzavřeme ji do masa (viz.foto). Vyklopíme z naběračky do zapékací nádoby.
Rajčata dáme do mísy, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, olivy, lístky bazalky a plátky česneku. Osolíme, promícháme a nalijeme k masovým koulím.
Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 25 minut. Chvíli před dokončením poklademe koule zbylou mozzarellou a dopečeme.
Podáváme s čerstvým pečivem, ideálně s ciabattou...