Pórkovo-smetanová polévka na víně recept

Top Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
300 g pórek
100 g klobása
2 ks rohlík
150 ml bílé víno
mletý bílý pepř
500 ml zeleninový vývar
150 ml smetana ke šlehání
čerstvá petrželka
100 g jemný tavený sýr

Postup receptu

  1. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Tavený sýr nakrájíme na kostičky

  2. Na másle orestujeme pórek, zalijeme ho vínem a přivedeme k varu. Potom přidáme kostičky taveného sýru, který za stálého míchání necháme rozpustit. Přilijeme vývar a vaříme asi 10 minut. Nakonec polévku zjemníme smetanou, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Klobásu a rohlíky nakrájíme na kolečka, podélně napícháme na špejle a opečeme na malém množství oleje

  4. Smetanovo-pórkovou polévku s vínem ozdobíme snítkou čerstvé petrželky a podáváme s klobásovým špízem

  5. .


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu