Pravý hummus s tahini recept

Top Recepty pomazánky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 ks citron
150 g cizrna
1/2 dl olivový olej
1 - 2 špetky římský kmín
100 g pasta tahini
1 dl vývar z cizrny

Postup receptu

  1. Cizrnu propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a takto necháme přes noc stát. V téže vodě, kterou osolíme, cizrnu uvaříme doměkka. Měla by být měkká jako máslo. Předem namočené cizrně stačí cca 1 hodina varu. Uvařenou cizrnu scedíme, vývar si ponecháme a obojí necháme zvlášť vychladnout

  2. Z citronu vymačkáme šťávu, česnek oloupeme

  3. Vychladlou cizrnu vsypeme do mixéru, přidáme římský kmín, olivový olej, studený vývar, česnek a citronovou šťávu a trochu soli. Vše důkladně rozmixujeme na hutnou pomazánku. Až po důkladném rozmixování všech surovin přidáváme tahini a znovu promixujeme do zcela hladké konzistence. Pastu tahini nikdy nepřidáváme dříve! Hummus by nebyl tak jemný, vyšlehaný a krémovitý

  4. Hummus - cizrnovou pomazánku podáváme v miskách s čerstvým pečivem. Před podáváním zakápneme olivovým olejem

  5. Pastu tahini nejčastěji seženeme v prodejnách se zdravou výživou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!