Pražská omáčka recept

Top Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
hrášek
vývar
vejce
šunka
cibule
mouka
hovězí maso
tuk na smažení
podle chuti
koření

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Šunku nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a potom nakrájíme na kostičky.

  2. Hovězí maso opečeme na tuku v kastrolu, potom maso vyndáme, hodíme tam nakrájenou cibuli, kterou osmažíme dohněda a zalijeme vývarem. Až se bude vývar vařit, vrátíme maso do kastrolu a uvaříme doměkka.

  3. Vyndáme maso a vývar zahustíme. Potom do zahuštěného vývaru přidáme hrášek, šunku a dochutíme. Do hotové pražské omáčky přidáme nakrájené vejce, maso nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky.

  4. Pražskou omáčku podáváme jako chutný hlavní chod s rýží.

  5. Množství surovin přizpůsobíme vlastní chuti a počtu strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!