Pstruh pod zeleninovou peřinkou recept

Top Recepty Ryby

Suroviny na recept

2 očištění pstruzi
sůl
pepř
drcený kmín
hladká mouka
1 cibule
1-2 stroužky česneku
2 rajčata
2 papriky
2-3 lžíce kečupu (kdo má radši, dá ostrý)
2 lžíce worcestrové omáčky
olej

Postup receptu

  1. Ryby osolíme, okmínujeme a lehce poprášíme hladkou moukou. Dozlatova opečeme na rozehřátém oleji.

  2. Zatímco opékáme pstruhy, v další pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli nakrájenou na proužky, česnek, nasekaný na tenká kolečka, přidáme proužky paprik a rajčata, nakrájená na malé kousky.

  3. Po chvíli přidáme ještě kečup a worcester, osolíme, opepříme a trochu zredukujeme do požadované hustoty.

  4. Na hotové ryby na talíři navršíme připravenou zeleninovou peřinku a podáváme nejlépe s kroketami nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!