Pstruh pod zeleninovou peřinkou recept
Top Recepty RybySuroviny na recept
- 2 očištění pstruzi
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- hladká mouka
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 2 papriky
- 2-3 lžíce kečupu (kdo má radši, dá ostrý)
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- olej
Postup Pstruh pod zeleninovou peřinkou
Postup receptu
-
Ryby osolíme, okmínujeme a lehce poprášíme hladkou moukou. Dozlatova opečeme na rozehřátém oleji.
Zatímco opékáme pstruhy, v další pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli nakrájenou na proužky, česnek, nasekaný na tenká kolečka, přidáme proužky paprik a rajčata, nakrájená na malé kousky.
Po chvíli přidáme ještě kečup a worcester, osolíme, opepříme a trochu zredukujeme do požadované hustoty.
Na hotové ryby na talíři navršíme připravenou zeleninovou peřinku a podáváme nejlépe s kroketami nebo opečeným bramborem.