Radouňský flamendr recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

600 g vepřové kýty
3 střední cibule
1/2 ks paprika červená
1/2 paprika zelená (popř. žlutá nebo bílá)
1 lahůdková cibulka
1 lžíce worcesteru
2-3 lžíce dobrého jemného kečupu
kousek křen
Feferonky (nemusí být)
čerstvě namletý pepř
olej
sůl

Postup receptu

  1. Maso si nakrájíme na proužky, prosolíme ho, přidáme pepř, pár kapek oleje, promícháme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Zatím si nakrájíme cibule na kolečka, papriky na proužky, lahůdkovou cibulku na kolečka, křen nastrouháme a feferonku nakrájíme na drobno.

  3. Na pánvi opečeme zprudka na rozpáleném oleji maso, pak přidáme cibule a dusíme ve vlastní šťávě do doby až bude cibule sklovitá. Pak dochutíme worcesterem, kečupem, křenem, přidáme trochu vody (ne moc, jen na šťávu, nikoliv omáčku) a dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu